MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

www.ubytovanibrychova.cz

Nabízím ubytování ve dvoulůžkových a jednolůžkových pokojích se společnou kuchyní. Vše plně vybaveno (TV, posilovna, lednice, mrazák, internet, venkovní bazén v ceně). Dlouhodobé pobyty: 3800 Kč, Krátkodobé pobyty: 350 Kč za den.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Držitelkou ocenění Žena regionu za Středočeský kraj se stala lékařka Vladimíra Hejmová

Vítězkou osmého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Středočeský kraj stala Vladimíra Hejmová, praktická lékařka věnující se akupunktuře a h

Post

Boleslav v Plzni neubránila tříbrankové vedení

Plzeň sice prohrávala o tři branky, ale v závěru ukázala senzační stíhací jízdu, která div neskončila vítězstvím Viktorie. Středočeši nakonec alespoň

Post

Mladá Boleslav vydřela tři body proti Jihlavě

Mladá Boleslav sice potvrdila roli favorita a Jihlavu porazila, ale na očekávané tři body se hodně nadřela, jak je u ní v této jarní sezoně na domácím

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.ubytovanibrychova.cz garaze.fabrego.cz